Pim wil oversteken.     Korte film waarin Hafid de verwarde jongen Pim helpt bij het oversteken van een spoorweg.

regie Ronald Zuidinga, NL 2021,7 min. in aanwezigheid van producent
1 april 10.30 uur Mimik

Ali & Ava.     Ondanks hun andere achtergrond en leeftijdsverschil is er direct een klik tussen de alleenstaande moeder Ava en de, alleen nog op papier, getrouwde Ali. Ze zijn allebei eenzaam, ondanks alle mensen om hen heen. Terwijl de film zich afspeelt in een vergane industriestad is de toon toch voorzichtig optimistisch. De score met muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, draagt bij aan de energieke sfeer van de film.


regie Clio Barnard, UK 2021, 95 min. voorpremière
1 april 10.30 uur Mimik + inleiding door Gerlinda Heywegen

Forever a kid.    Korte animatiefilm over jeugdherinneringen, een vlinder zien veranderen, lekker ingestopt worden in bed. Vele kleine verhaaltjes die een groot verhaal vertellen, dat van je jeugd. Afstudeerfilm van Frederieke Laura Mooij voor de HKU.


Regie Frederieke Laura Mooij, NL 2021, 7 min.
1 april 13.15 uur Mimik

Hit the road.    Hit the road is een tedere komedie die desalniettemin je hart breekt. Het is moeilijk er iets over te zeggen zonder teveel van het verhaal te verklappen. Het gaat over mensen die lachen om zichzelf te weerhouden te huilen. Een roadmovie dat een chaotisch gezin volgt door het Iraanse landschap, vader met een gebroken been, moeder die lacht als ze huilt, een schattige stuiterbal van een jongetje, een stille oudere broer en een zieke hond.


regie Panah Panahi, Iran 2021, 93 min. voorpremière
1 april 13.15 uur Mimik + inleiding door Gerlinda Heywegen

Reus.     Korte animatiefilm over een meisje dat overweldigd wordt door haar angst voor haar nachtmerrie. Als ze wakker wordt gaat ze moedig op zoek naar troost. Afstudeerfilm van Ylva Ernst voor de HKU.

regie Ylva Ernst, NL 2021, 8 min. in aanwezigheid van regisseur
1 april 15.30 uur Mimik

Ich bin dein Mensch.     Wetenschapper Alma (gouden Beer voor actrice Maren Eggert) werkt bij een vooraanstaand museum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd.


regie Maria Schrader Michell, DE 2021, 102 min. voorpremière
1 april 15.30 uur Mimik + inleiding door Gerlinda Heywegen